20120420 Twee scenario's voor bio-energiecentrale Sluiten en ontmantelen van de bio-energiecentrale of het gebruiken van biogas als alternatieve energie. Dat zijn de twee scenario’s die de gemeente gaat uitwerken met betrekking tot de stilgelegde bio-energiecentrale van zwembad Calluna. lees meer

20120421 Duurzame energie van moedertje Aarde Om de warmte van de aarde te gebruiken als energiebron hoef je niet 200 meter diep te boren. Anderhalve meter is genoeg,Lees meer20120417 PIEK-keur certificaat voor Scania aardgas
Op de BedrijfsautoRAI 2012 ontving Scania uit handen van Stichting PIEK-keur een Quiettruck- respectievelijk PIEK-certificaat. lees meer..Subsidieregeling SDE 2012 van kracht
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft de subsidieregeling Duurzame Energieproductie 2012 (SDE+) geopend. Dit initiatief stimuleert de productie van duurzame energie die relatief goedkoop is op te wekken en richt zich op bedrijven en (non-profit) instellingen. lees meer

20100318 Veiligheidsrisico bij co-vergisters vraagt om actie
18 maart 2010
DEN HAAG (Energeia) - Minister Tineke Huizinga (Vrom, Christenunie) wil de veiligheid voor mens en milieu rond co-vergistingsinstallaties verhogen. Twee onderzoeken laten zien dat er nog heel wat misgaat rond co-vergistingsinstallaties, waarbij in Duitsland zelfs eens meerdere doden te betreuren vielen. Dat schrijft de bewindsvrouw de Tweede Kamer.

Zowel de Vrom-inspectie als de Algemene Inspectie Dienst (AID) hebben lees meer

Agenschap NL plat door toeloop subsidieaanvraag

20120702 Site Agenschap NL alweer plat door toeloop subsidieaanvragen zonnepanelen

Het eLoket van Agentschap NL, waarop aanvragen ingediend kunnen worden voor een nieuwe subsidieregeling voor de aanschafkosten van zonnepanelen, is maandag offline gegaan. De website lijkt de toeloop niet aan te kunnen.

Op de eLoket-site is maandagmiddag te lezen dat de site uit de lucht is vanwege 'technische problemen'. Agentschap NL zegt 'met man en macht' te werken aan een oplossing. Nicole Wegman, voorlichter bij Agentschap NL, meldt aan Tweakers.net dat het eLoket maandagochtend al traag was en dat de site inmiddels uit de lucht is. De precieze oorzaak van de problemen zou nog onbekend zijn, al stelt Wegman dat de site normaliter is ingericht om 20.000 aanvragen per dag te kunnen verwerken.

Hoewel Agentschap NL niet direct wil bevestigen dat het 'elektronische loket' offline is gegaan door een stortvloed aan subsidieaanvragen, lijkt het er wel op: particulieren kunnen sinds maandagochtend een aanvraag indienen bij de overheidsinstantie. De aanvraag dient bij het eLoket met een DigiD-handtekening ondertekend worden.

Volgens de regeling die in het Lente-akkoord werd afgesproken, kan er subsidie worden aangevraagd voor 15 procent van het aankoopbedrag van een pv-installatie. Onder het aankoopbedrag vallen de kosten voor het materiaal, zoals de aanschaf van de panelen en de omvormers, maar niet de arbeids- en verbouwingskosten. De maximaal toegewezen subsidie bedraagt 650 euro. Subsidies worden toegewezen op volgorde van de datum van binnenkomst. In totaal is er dit jaar voor 22 miljoen aan subsidie beschikbaar. Voor 2013 zou er nog 30 miljoen beschikbaar zijn, terwijl een jaar later de landelijke subsidieregeling stopt.

Voor de 650 Euro moet dus wel over een overdosis aan geduld hebben en dan nog een lot uit de loterij want het is wie het eerst komt wie het eerst maalt al was je in het systeem waren er sommigen meer dan 4 uur mee bezig en krijg je op het laatst de melding dat het systeem is overbelast, het erge eraan is dat het geen nieuw probleem is en iedereen zag het aan komen op de ambtenaren bij agentschapNL niet. Dus met de 4 uur ben je nog niet klaar, het kost je nogmaals minimaal 4 tot 8 uur om een aanvraag te kunnen indienen, heeft men de aanvraag uit besteed kan het zijn dat de kosten voor aanvraag groter zijn dan het mogelijke toegekende subsidie als je die zou krijgen.